A magyarországi állami egészségügyi rendszer ismert problémái miatt, egyre többen fordulnak a magánegészségügyi szolgáltatók felé egészségügyi problémájuk megoldása érdekében. E páciensek legtöbbször a gyors elérést, a korszerűbb rendelőket és eszközparkot, a transzparens árazást és a nagyobb odafigyelést szokták a magánegészségügy előnyeként emlegetni. Mindennek az árát – biztosítás hiányában – esetileg kell megfizetnünk, ami egy komolyabb vagy hosszabb ideig tartó betegség esetén anyagilag is megterhelő lehet. Életkorunk előrehaladtával sajnos mind több egészségügyi probléma jelentkezhet, melyek korai diagnosztizálása és legtöbb esetben gyors orvoslása is megoldható jól tervezhető költséget jelentő magán egészségbiztosítással. Egy magán egészségbiztosítás megszervezi és/vagy kifizeti az egészsége megőrzéséhez, gyógyulásához és gyógyításához szükséges szolgáltatásokat. Ha szeretné egészségügyi ellátását biztonságban tudni és a várólisták elkerülésével korszerű egészségügyi ellátásban részesülni, kössön egészségbiztosítást!

Cégek számára egyedi feltételeket dolgozunk ki és olyan megoldásokat kínálunk, mely mind a munkáltató mind pedig a dolgozók, vagy akár a megbízottak és alvállalkozók számára is értéket teremt.

A piacon elérhető magán egészségbiztosítások – természetesen különböző árazás és szolgáltatási szint mellett – az alábbi szolgáltatások igénybevételét teszik lehetővé:

Összegbiztosítások:

Az összegbiztosítást jelentő egészségbiztosítások az egészséget ért váratlan események anyagi terheit hivatottak enyhíteni, az egyes biztosítási események kapcsán előre meghatározott összegek utólagos kifizetésével. Például a kórházban töltött napok után egy megadott összeget (kórházi napi térítés), műtét esetén pedig a műtét súlyosságától függően változó összegű műtéti térítést fizet. De például akár csonttörésért, súlyosabb betegségekért, rokkantságért, vagy akár egy daganatos megbetegedés kapcsán is jogosultak lehetünk az adott eset kapcsán előre meghatározott összegű kifizetésre.

Szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások

A magánorvosi- vagy más néven szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás lényege, hogy a biztosítási díjért cserébe szükség esetén igénybe vehetjük a magánorvosi szakrendeléseket, laboratóriumi vizsgálatokat, a kis és nagyértékű képalkotó diagnosztikai eljárásokat (CT, MRI, stb.), de akár az egynapos sebészeti ellátásokat, az orvosi segélyvonalat vagy a második orvosi szakvélemény lehetőségét is. Egészségbiztosítással az előbb említett magánegészségügyi ellátások díját (esetenként bizonyos éves limitösszegig) közvetlenül a biztosító fizeti meg a szolgáltatónak. Néhány egészségbiztosítási csomag már megelőző jellegű szűrővizsgálatok elvégzését is tartalmazza.

Bizonyos egészségbiztosítások kifejezetten csak pár rettegett és kritikus betegség (pl. rosszindulatú daganat) esetén finanszírozzák a legjobb külföldi kórházi kezelést a teljes gyógyulás érdekében, illetve az ezzel összefüggő költségeinket (pl. utazás, szállás, stb.). A finanszírozott beavatkozások közé a rákos megbetegedések kezelésén túl az élődonoros szervátültetés, az agyi idegsebészeti beavatkozások, a szívkoszorúér (by-pass) műtét, a szívbillentyű csere, illetve egyes esetekben a gerincoszlop jóindulatú daganatainak eltávolítása tartozik. A biztosító az előbb említett ellátások szükségessége esetén megszervezi és fizeti a külföldi gyógykezelésünket.

Egészségbiztosítások esetében sem a legolcsóbb biztosításra kell törekedni, hanem az egészségügyi kockázataink figyelembevételével a fedezetek körültekintő megválasztásával olyan biztosításra, amely kár esetén megfelelő védelmet jelent. Az egészségügyi kockázatelemzéssel valamint személyre szabott szűrővizsgálati csomagok összeállításával és megszervezésével foglalkozó Medical Broker Kft-vel (www.medicalbroker.hu) együttműködve egyedülálló segítséget tudunk Önnek nyújtani a megfelelő egészségügyi és biztosítási termékek megtalálásában.