A nyugodt közlekedés érdekében!

Ha Ön új vagy használt autót, motorkerékpárt vagy kisteherautót vásárol, gépjárműve hazavitele előtt szüksége lesz érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosításra (KGFB). Ugyanez a helyzet akkor is, ha megváltozott a gépjármű üzembentartója. A KGFB arra szolgál, hogy a gépjármű üzemeltetése során másoknak okozott károkat az üzembentartó helyett a biztosító térítse meg, ezért ha valaki nem rendelkezik érvényes felelősségbiztosítással, akkor nem vehet részt a közúti forgalomban. Ne felejtse el megkötni kötelező gépjármű felelősségbiztosítását! Velünk könnyen megtalálja az Ön számára legolcsóbb megoldást!

Közúti ellenőrzésnél a rendőr ellenőrzi a KGFB meglétét. Ha nincs biztosítása de részt vesz a közlekedésben, a bírság 100 ezer forint is lehet, és gépjárművét kivonhatják a forgalomból mindaddig, amíg nem rendelkezik újból biztosítással.

Érdemes tanácsadóval kötni biztosítását, mert így elkerülheti az online kötések során jelentkező értelmezési nehézségeket és félreértéseket, ami akár magasabb díj díjat vagy extrém esetben a biztosító részéről fedezetelállást eredményezhet.

A KGFB megkötésekor az ár a legfontosabb szempont, hiszen törvény szerint minden biztosító ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, de ezentúl érdemes a biztosítók által kínált kiegészítő biztosításokat és együttkötési kedvezményeket is áttekinteni, melyben mi segítünk Önnek.

A biztosítók a biztosítás évfordulójakor indexálhatják KGFB díját, amely gyakran jelentős díjemelést jelenthet az Ön számára. Érdemes a piacon jobb feltételekért körülnézni és kedvezőbb díj esetén a biztosítást évfordulóra újrakötni. Segítünk Önnek biztosítási szerződése évfordulóra történő felmondásában, valamint az új szerződés megkötésében is.

Levesszük válláról a biztosítás megkötésének terhét, forduljon hozzánk bizalommal!