Külföldi utazása alatt is tudja magát biztonságban!

Egy utasbiztosítás jelentősen csökkentheti a balesetből, vagy megbetegedésből fakadó kockázatait. Fedezetet nyújt poggyászának elvesztésére vagy megrongálódására is. Kiegészítheti hasznos assistance fedezetekkel, mint például gépjárművel kapcsolatos segítségnyújtás, vagy az iratok pótlása, de köthet hozzá felelősségbiztosítást, vagy jogvédelmi biztosítást is. Ma már egy teljes védelmet nyújtó biztosítás költsége elenyésző a külföldi utak összköltségéhez képest! Mi segítünk kiválasztani és megkötni az Ön céljainak legjobban megfelelő utasbiztosítást!

Sokan azt gondolják, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya az EU tagállamaiban elszenvedett baleset vagy megbetegedés esetén teljeskörű egészségügyi szolgáltatást nyújt. Ez sajnos nem teljesen így van. A Kártya kizárólag az adott állam társadalombiztosítási szervével szerződött szolgáltató esetében, csakis az orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokra jogosít fel, amit a külföldi kezelőorvos bírál el. Magánszolgáltatókhoz a Kártyával nem lehet fordulni. Ráadásul bizonyos tagállamokban a magyarországinál szűkebb a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások köre. A Kártya nem nyújt fedezetet az adott tagállamban biztosítottak által is fizetendő önrészekre, illetve kötelező hozzájárulásokra, valamint általában nem fedezi a mentés és a hazaszállítás költségeit sem. 

Általában a bankkártyákhoz adott utasbiztosítások se nyújtanak teljes védelmet az abban foglalt szolgáltatások gyakran korlátozott köre (pl. gyakran családtagokra, együtt utazókra nem terjed ki, síelésből, extrém sportból fakadó kockázatokat kizárja) és az azokhoz kapcsolódó sokszor alacsony limitek miatt.

Így egy külföldi baleset, vagy megbetegedés miatti orvosi kezelés, és annak járulékos következményei akár több millió forintos költséget is jelenthetnek, amit megfelelő biztosítás hiányában Önnek kell megfizetnie. Ezért, ha nyaralásra vagy üzleti útra külföldre utazik, mindig kössön utasbiztosítást! Ne hagyja, hogy egy kellemetlen meglepetés elrontsa utazását!

A biztosítók az utasbiztosítás keretében magyar nyelvű asszisztencia szolgáltatást adnak a hét valamennyi napján, 24 órás telefonos rendelkezésre állással, ahol teljeskörű tájékoztatást nyújtanak, megszervezik az ellátást, valamint térítik a keletkező költségeket a fedezetek alapján.